Aktivity

Elektro-bastlírna

MG

Bastlírna je taková naše elektronická laboratoř. Potřebuješ vyrobit, osadit nebo oživit plošný spoj? Potřebuješ si opravit nějaké elektronické zařízení, naučit se něco nového o elektronice…? Pak je právě bastlírna místo jsme tu přesně pro tebe.

bastl

Kdo to je bastlíř?

V bastlírně se scházejí tzv. bastlíři:

Bastlíř je jedinec, který zahloubán a ukryt v nejrůznějším harampádí listuje katalogy součástek a vymýšlí nové či inovuje starší konstrukce svých kolegů. Bývá nemluvný a říká se o něm, že všemu rozumí.

— zdroj Wikipedie

Mechadílna

Mecha

Nejen páječkou živ je člověk, občas je potřeba něco provrtat, někoho něco přeříznout, či vzít do ruky sedmikilové bourací kladivo a hrát si na demolition mana… Proto Máme k dispozici mechanickou dílnu. Z zázemí zde naleznou jak pro kutilyové a bastlířei, tak i truhlářei, kteří si chtějí zútulnit svůj pokoj či si chtějí po neúspěšné etapě studia připravit vlastní rakev.

Robotický kroužek

Alpaca

Robotický kroužek Alpaca je zaměřený na outdoor robotiku. V rámci našeho temného spolku nabízíme vzdělání v oblasti hyperkybernetické superrobotiky, stejně jako možnost zúčastňovat se exkluzivních robotických soutěží.

Podrobnosti na webu: Alpaca

Rakety

Rakety

Zabýváš se raketovým modelářstvím? Nebo by ses zabývat chtěl? Teorie, praxe, výpočty, demolice, stavba, motory, demolice, konstrukce, emolice, podpůrné systémy, řízení, Kerbal, osídlení Měsíce… Toto téma nabízí široké spektrum aktivit - přidej se!

Podrobnosti na wiki: Raketové modelářství SH

RepRap – 3D Tiskárna

3d

V tomto nevšedním projektu se zájemci mohou podívat, jak 3D tiskárna vypadá, jak funguje a naučit se vytváření 3D modelů, které lze poté vytisknout.

Podrobnosti na webu: RepRap 3D tiskárna SH